Hjem Blog Din bolig
bolig

Din bolig

Du finner mange bilder til inspirasjon av ulike installasjoner: Følg med her for vi legger ut flere temaer og bilder underveis. Klikk og følg linkene under:

Lys i GarderobeLys i taketLys i kjøkkenLys på badet
Lys i trappenLys i SoverommetAndre romUtelys

Les nedenfor hva en tenker om en installasjon som omhandler de vanligste funksjoner.

I moderne installasjoner er det ofte snakk om Smarthus eller Hjemmeautomasjon og dette kan kort beskrives som kontroll, styring, regulering og overvåking av elektriske installasjoner i hus, leilighet eller hytte.  Automasjon bidrar til økt og bedre komfort, lavere energiforbruk og en høyere sikkerhet på dine verdier.  

Med våre smarthus styresystem, Delta Dore og KNX  vil du ha full kontroll over inne- og utendørs belysning via f.eks Astrour funksjoner som slår av og på lyset etter hvor på døgnet man befinner seg. Temperaturen senkes når du er borte fra boligen eller sover din gode nattesøvn. Persienner, screens og markiser styres etter lys og vindforhold. Du har alarm for innbrudd, brann og vannlekkasje der vanntilførselen stoppes. Selvsagt kan du ha sikring av fryser og kjøleskap som gir beskjed dersom strømmen blir borte og kamera overvåking. 

Varmepumper, elektroniske låser, multimedia med lyd, video og bilde, garasjeporter, motoriserte vinduer og ventilasjonssystem kan integreres i systemene. Du kan være sikker på at dører og vinduer er lukket, og at elektriske apparater er avslått når du forlater boligen.

Alle funksjoner kan styres og kontrolleres med eksempelvis brytere, fjernkontroll, PC, smarttelefon, nettbrett, etc. Du har dermed full kontroll med smarthuset enten du er hjemme eller borte.

Delta Dore og KNX kan integreres slik at du kan ha det beste fra begge systemer koblet sammen. 

Alle våre produkter og løsninger skal gi deg som bruker en bedre opplevelse med god komfort, sikkerhet, trygghet og økonomi.

bolig

KNX SMARTE HUS OG STYRINGER 

Et KNX styringssystem er hovedsaklig basert på et kablet anlegg.

KNX er en åpen standard innenfor bygg automasjon på tvers av hele verden og med mange produsenter som leverer produkter som snakker sammen. Dette gjør et KNX meget fleksibelt og forutsigbart.

Et Smarthus er et hus som lar deg kontrollere og styre elektriske komponenter med sentralt plasserte brytere. Selvsagt kan du benytte nettbrett og mobiltelefonen for å utføre de samme funksjonene, uansett hvor du befinner deg.

De vanligste funksjonene i et Smarthus er:

  • Lysstyring med dimmere og releer, styrt med brytere eller smartenheter .
  • Varmestyring for enten elektrisk eller vannbåren varme.
  • Solskjerming med f.eks screens, markiser eller persienner.
  • Garasjeporter og motoriserte vinduer.
  • Luftspjeld for både avtrekk og tilført luft.
  • Lydanlegg med f.eks Sonos/Heos i alle rom.
  • Listen av funksjoner er mange, kun fantasien setter grenser. 

DELTA DORE SMARTHUS OG SMARTHYTTE

Delta Dore er Smarthus system som i dag har over 3 millioner installasjoner i hus og hytter i Europa. I 2020 har de vært ledende på Smarthus teknologi i 50 år og har siden lanseringen i 2004 av den første sentrale automasjons serveren for styring via mobiltelefon og nettbrett installert i mer enn 40 land.

For de fleste er også energisparing et sentralt og viktig punkt, og spesielt nå som alle er i ferd med å få de nye AMS målerne installert og dermed variasjon på strømpriser. For oss alle vil dette bety at et Smarthus skal begrense energiforbruket til et minimum.Enkel å bruke og enkel å tilpasse for sluttbruker uten spesialkunnskaper er en avgjørende faktor og med sin oppbygging passer det like godt for rehabilitering som for nye installasjoner.

Smarthuset er basert på et tradisjonelt 230V kablet anlegg og trenger ikke buskabel mellom enhetene. Kan enkelt utvides ved behov.

Mange flotte funksjoner finnes og mulighetene med integrasjoner med andre enheter er store.

bolig

BELYSNING 

Vår belysningskatalog for 2021 er klar. Få inspirasjon til belysning for bolig, hytte eller forretningsbygg.

Titter du på LED Belysning her på vår hjemmeside vil du finne mange gode løsninger for både private hjem og hytter. Ved å koble dette opp mot et av våre styresystemer, vil du få en belysning som enkelt lar seg justere inn på den settingen eller stemningen man ønsker å skape. 

På belysningsiden kan vi tilby en rekke gode løsninger for både interiørbelysning og eksteriørbelysning. Velger du både belysning og styresystem fra oss vil du være sikret god funksjonalitet, noe som ikke alltid er tilfelle hvis man blander flere produsenter/leverandører.

Vi leverer også prosjekter hvor vi gjør lys beregning, kalkulerer effektbehovet, regner ut LENI tall og visualiserer prosjektet. 

En spennende nyhet de siste årene er belysning som er integrert i håndløpere og rekkverk. Vår tyske leverandør InstaLighting leverer kvalitetsprodukter til innendørs og utendørs løsninger. Se mulighetene og bli inspirert av deres brosjyre: LED lighting in handrails

VARME

Her på vår hjemmeside vil du finne mange gode løsninger for både private hjem og hytter. Om det skal være varme i et støpt gulv eller det skal være varme under parkett eller laminat. Dagens krav til nye bygg setter fokus på ekstra god isolasjon og høy grad av tetthet i byggene, dette gir et begrenset behov for oppvarming og derfor vil det ikke være økonomisk forsvarlig å legge masse penger i et dyrt oppvarmingssystem.

Elektrisk varme er rent, effektivt og rimelig å installere, det er også veldig enkelt å regulere. En annen stor fordel er at det heller ikke krever noe nevneverdig vedlikehold. Ved å koble opp varmeanlegget mot et av våre styresystemer, vil du få et varmeanlegg som enkelt lar seg justere inn på den temperaturen en ønsker seg i rommet. En vil også kunne styre temperaturen ned når man ikke er til stede, noe som gir vesentlig bedre økonomi enn uten styring.

Varmekabel

Varmekabler har mange fordeler, de er rimelige og enkle å installere, har høy levetid, og kan kombineres med de fleste styresystemene som finnes i dag. 

VCDX er en 2-leder med 17W/m og leveres i 10 forskjellige størrelser. Vi kan også levere 10W/m til prosjekter som bestillingsvare. Kabelen har en blyfri konstruksjon hvor det i stedet benyttes aluminium, aluminiumen er relativt «død» noe som gir den en tilnærmet like enkel som de gamle blykablene, men med en helt annen vekt. Dette gjør kabelen lett å legge.

Varmefolie

FinnFoil varmefolie er en gulvvarmeløsning for tørre rom, der det ikke er ønskelig å støpe eller gjøre bruk av kabel som legges i avretningsmasse. Folien er lavtbyggende og egner seg derfor utmerket til både nybygg og rehabilitering. Folien har lav overflatetemperatur og egner seg derfor meget godt under parkett og laminat. Den kan legges direkte på eksisterende gulv. Effekt = 60W/m2.

FinnFoil legges på stabilt underlag og skal ikke festes til det underliggende gulvet. Den tilpasses rommets størrelse, og klippes til ved eventuelle hindringer. Ved installasjon benyttes underlagsplate som isolasjon og trinn lyd demping.
Video med installasjonsveiledning finner du her: FinnFoil installasjon

LYD OG BRANN

Vi kan tilby installasjonsbokser som gir gode løsninger innenfor området lydisolering og brannskille.  Våre lydbokser gir en utmerket demping av støy gjennom vegg eller tak. Ved å installere denne type bokser i en lydvegg vil man opprettholde lydkravet som er satt for lydvegger. Lydboksen gir en demping på opp mot Rw= 77dB.

Våre brannbokser leveres i litt forskjellige typer alt etter hva slags vegg/tak den skal plasseres i. Våre brannbokser er godkjent slik at de kan plasseres mot hverandre fra hver sin side av veggen, uten ekstra skille inne i veggen.

Din handlekurv