Hjem Blog Hva er et smarthus?

Hva er et smarthus?

Smarthus

Begrepet Smarthus kan beskrives som en elektro installasjon med både sentral og de-sentral styring, regulering og overvåking i en leilighet, hus, hytte eller bygning.  Automasjon i et hjem bidrar til trivsel, bedre komfort, lavere energiforbruk og en høyere sikkerhet i hverdagen, bedre klima og innfrielse av ENØK tiltakene.

Med Delta Dore Smarthus eller KNX styresystem har du full kontroll over all belysning enten det er inne eller utendørs. Brytere i hvert rom sørger for at du får den riktige stemningen med ett tastetrykk.

Temperaturen senkes når du er borte fra boligen eller har gått til ro for natten og heves igjen før du står opp eller kommer hjem fra arbeidet.

Solskjermingen styres etter ditt behov og sørger for å ha sikkerhet for å verne dine verdier. Solskjermingen vil også sørge for at du kan balansere kjøling og varme på en økonomisk måte og sørge for at innsyn er noe du selv styrer. 

I alle boliger er det krav til alarm på røykutvikling og vannlekkasje i rom som har vann men ikke sluk.  I tillegg så skal man ha komfyrvoktere over kokeplatene. For å ha en fullverdig sikring så vil man også ha spenningsvokter på f.eks fryseren og kjøleskapet og være sikret for innbrudd.

Alt dette styres sammen med lys, varme, solskjermingen, slik at du får alarm til din telefon eller er tilkoblet en vakttelefon som rykker ut. Du skal være sikret mot alt, være trygg for at du verner om dine verdier og minsker faren for skader.

Ventilasjonssystem kan integreres og gi deg en god gevinst i lommeboken med å koble dette sammen med borte/hjemme knapper ved utgangsdøren..

Musikkanlegget og smartTV kobles til systemet og du kan da bruke musikkanlegget til vekkeklokke samtidig som lyset slår seg på, riktignok dempet belysning og når du går på badet så hører du dagens nyheter fra strømming av internett radio. 

Med smarte dørlåser, ringeklokke og TV gjør at du kan få bildet opp på smartTV og telefonen din så snart det er noen som ringer på døren og du ser hvem det er. Låser opp døren eller har kommunikasjon med de som er der, f.eks «Velkommen, låser opp døren!» 

Alle funksjoner kan styres og kontrolleres med eksempelvis fjernkontroll, PC, smarttelefon, nettbrett, etc. Du har dermed full kontroll med smarthuset enten du er hjemme eller borte med gratis APP uten kostnad for abonnement.

Gå på Google play eller app store og Søk på TYDOM. Last ned og utforsk mulighetene

Din handlekurv