Hjem Blog Persiennestyring
Persiennestyring

Persiennestyring

Alt som har en motor og beveger markiser ut og inn, persienner opp og ned, gardiner sideveis og porter som åpner og lukker seg kan styres på en enkel og grei måte.

De fleste av oss har gardiner på soverommene, og i huset forøvrig. Disse er relativt mye arbeid å dra fra og igjen gjentatte ganger i løpet av en dag. Noen av oss har markiser over terrassen og atter noen har screens som går opp og ned etter som sollyset skinner på fasaden. Her i Norge er det vanlig å dekke til vinduer på Øst, Vest og sydsiden av huset. 

Dette er smart, da de vil sørge for at det ikke blir produsert falsk varme i huset, som igjen vil sørge for at kjøling er nødvendig. Om en da har en termostat som er montert på andre siden av rommet så vil denne sørge for at rommet skal forbli på stabil temperatur. Da vil både kjøling og varme gå mot hverandre og dette er hverken økonomisk eller særlig ENØK. Derfor trenger man elektriske persienner eller screens som sørger for å blende solvarmen ute.

Det man trenger er et persienne rele og en bryter som styrer persiennen eller solskjermingen. Da kan man svært enkelt koble til vindsensor som sørger for at enhetene går i sikker posisjon når det er ruskevær ute. Man kan også ha værstasjoner som sørger for at lyset blir målt og styrer persiennene fasadevis etter solens vandring.

Persiennestyring
Din handlekurv