Hjem Blog Vannbåren eller elektrisk varme
Varmestyring stue

Vannbåren eller elektrisk varme

Last ned gratis app og test selv, Søker du på «TYDOM» for Tydom 1.0/2.0 og Tydom HD for LifeDomus (Tydom 3.0) i enten App Store eller Google Play finner du den.

Varmestyring stue

Vannbåren varme
Avhengig av hvor mange soner du har så trenger du følgende:

  • Vannbåren varmerele 1 kanals (Om det er mindre enn 3 varmesoner).
  • Vannbåren varmerele 8 kanals (lønnsomt om det er 3 eller flere varmesoner).
  • Radio signal mottaker (tar i mot signalene fra trådløse termostater).
  • Termostat i hvert rom.
  • Termisk aktuator 24V/230V (egg som monteres på ventil til rørlegger).
  • Overgangsadapter (tilpasses termisk aktuator til typen ventil som er installert).
  • Tydom 1.0/2.0 eller Lifedomus (Tydom 3.0) Regulator og sentral styring (ENØK).

De ulike rommene vil kunne ha ulike temperaturer for å spare effekt og dermed kostnader på drift. I tillegg vil de kunne regulere varmen etter ur og programmer som sparer mye energi. 1 grad over tid gir sparte kostnader. Vannbåren varme krever termostat pr. varmesone.

Du vil svært enkelt lage scenarier for varme som hever og senker temperaturen etter tidspunkt eller egne programmer som gjør dette helt automatisk for deg. 

Elektrisk varme
For elektrisk varme har man flere muligheter. Ofte er rom som Bad, VF, Vaskerom installert med varmekabler og fliser som en trår på. Rom som Soverom, Gang, Kjøkken, Stue etc er ofte installert med Varmefolie. Rom som Soverom kan i noen tilfeller være installert med panelovner. Generelt har mange varmepumpe for sentral oppvarming. Alle disse typene støttes og kan styres med vårt styresystem, enten det er på KNX eller på Delta Dore.

I mange av tilfellene så benyttes termostat kun i 10 – 20% av rommene, da sentral styring vil være nok. En har da komplett oversikt over de ulike sonene via installert nettbrett og sin egen telefon. Da kreves det at det er installert en sentral enhet koblet til ditt nettverk.

Varmerele 10A 1 kanals (En pr. varmegulv, dersom last er under 10A).
Termostat i de rom du ønsker og/eller gulvføler som leser av temperaturen.
Tydom 1.0/2.0 Regulator og sentral styring (ENØK) (ikke for varmepumper).
LifeDomus (Tydom 3.0) Regulator og sentral styring for alle typer elektriske varme kilder (ENØK).

Panelovner blir i noen rom ofte valgt og da skal en installere en panelovn uten termostat. Er det termostat på den, må denne settes på fullt for å få styrt den. I slike tilfeller legger vi et varmerele bak stikkontakt og koble enten gulvføler (som temperatur leser) eller termostat til enheten. Varmereleet styres da av sentralenhet på din smarttelefon eller nettbrett i tillegg til termostat.

Du vil svært enkelt lage scenarier for varme som hever og senker temperaturen etter tidspunkt eller egne programmer som gjør dette helt automatisk for deg. Uansett hvilken varme du har installert, vil alle sonene være tilgjengelig via din app og du kan benytte Appen for å stille smarthuset både varmt eller kaldt.  Det er ingen kostnadforbundet til hverken APP ellerabonnement for styring av anlegget uansett hvor du befinner deg.Se på varmeproduktene i katalogen

Din handlekurv