Garasje

Garasje
Les om hva som er viktig i din garasje og hvordan du kan styre den maksimalt og til og med uten å tenke over det.
Fasade.jpg

Når du skal styre garasjen er det i vesentlig grad styring av lys og stikk, garasjeporter og eventuelt varme om du har planlagt varme i garasjen. En annen fin detalj er om du legger inn vann, så kan du styre magnetventiler som slår av/på vannet om du er i garasjen og samtidig opprettholde frostsikring om du har varme i vannrørene eller i garasjen.

Lys i garasjen velger man enten garasjearmaturer som er helt tette, IP65+ om det er en garasje med mye smuss. Er det en vanlig garasje så velger vi ofte flate LED paneler 30x1200mm i størrelse og med minst 3000/4000k i fargevalg på lyset. Disse monteres mellom bilene slik at du har maksimalt med lys om biler står i garasjen. Dette styres kun med et rele med av eller på via impulsbrytere.

Lys utenfor garasjen så er det populært å felle inn ledstriper enten horisontalt over portene eller vertikalt på begge sider av portene. Det er likeledes også behov for å lyse opp området utenfor garasjen og da benytter vi armaturer over garasjedøren som gir et flott lys på plassen foran garasjen.

Garasjeportene, om de velges med motorstyring fra leverandør så er det svært enkelt å integrere dette inn i Smarthus løsningen også. Man kan da styre porten via sin mobiltelefonen eller via brytere montert i garasjen. Om man ønsker så kan man "parre" eller koble sammen mobiltelefonens geografiske posisjon mot Smarthuset, slik at garasjeportene åpner seg når du kommer kjørende med bil og er f.eks 40 meter fra porten. Har du en nyere bil med Car play-støtte kan du åpne garasjen via knappen i displayet i bilen.

De fleste ønsker også å sikre verdiene i garasjen og installerer både innbruddsalarm og om en har vannkrane i garasjen også lekkasje deteksjon slik at du får beskjed om det skjer noe i garasjen når du ikke er der. Det vil da også være mulig å installere kamera som gir deg bilde fra garasjen.   

Varmen i garasjen er som oftes varmekabel og dette kan enkelt styres med rele koblet opp mot en termostat som styrer varmen. Dette er også endel av en Smarthus løsning slik at alt du behøver å gjøre er å ta opp telefonen se i appen og styre varmen derfra. Full kontroll