Leilighet

Leilighet

Ny leilighet eller renovere eksisterende leilighet?

 

Karisvingen Tromsø.jpg

Delta Dore er et 100% Europeisk produsert system som i dag er installert i mer enn 3 millioner hus og hytter og over 10.000 næringsbygg. Systemet er en  smartteknologi utviklet i snart 50 år og siden 2004 levert automasjonsenheter for sentral styring via mobile enheter. Den største og viktigste faktoren er sikkerhet for ikke få ubudne inn i systemet og være utsatt for hacking samt muligheten for å integrere andre systemer, uten at dette går ut over sikkerheten.

 

De viktigste trendene i enhver bolig er i dag :

ELEKTRISK ELLER VANNBÅREN VARME:
Alle ønsker å kunne bo i en "grønn" leilighet og samtidig kunne spare energi og attpåtil få ENØK støtte fra Enove for varmeanlegget. 


ALARM:
Den beste sikkerhet for Røyk og brann, innbrudd, vannlekkasjer i rom med vann som ikke har sluk, spenningsvakt på fryser og kjøleskap eller overvåking med kameraer. 

      

For de fleste er også energisparing et sentralt og viktig punkt, og spesielt nå som alle er i ferd med å få de nye AMS målerne installert fra E-verket og som vil lese av strømforbruket "hele tiden" for å differensiere på strømprisene. For oss alle vil dette bety at et Smarthus skal kunne begrense strømbruken i huset, når du ikke er tilstede eller sover. Dette er gjelder for varmen vi bruker i oppvarmingen av huset, ladingen av el-bilen, forbruk av varmtvann og dermed varmtvannsbereder, balansert klima hvor ikke både kjøling og varme i rommet er på samtidig, etc. I tillegg så vil en APP sørge for at du kan "APPE" boligen varm når du vil eller via automatikk.


Smarthuset skal og bør også skru av lysene når vi ikke er i rommet, passe på at utelyset går på når det skal og slukker når det blir lyst nok.

Selvsagt ønskes det komfort i boligen hvor all multimedia er integrert og en kan da høre soft musikk når vekkeklokka ringer, nyheter mens en tar morgenstellet og de siste værmeldingen når en tar kaffen ved kjøkkenbordet. 

Hvem vil ikke ha en borte/hjemme knapp ved utgangsdøra som setter huset i borte stilling når du går, dvs, senker temperatur, slår av lys, senker luften fra aggregatet og senker alle persiennene og når du kommer hjem så slår den på de funksjonene du vil ha med kun ett trykk.

Dette er bare noen av de fine funksjonene og mulighetene som ligger i smarthuset og som enkelt kan utvides etterhvert som du får behov for det.