Bolig

betongkai_tinden.jpg

I moderne installasjoner er det ofte snakk om Smarthus eller hjemme automasjon og dette kan kort beskrives som kontroll, styring, regulering og overvåking av elektriske installasjoner i et bolig eller en bygning.  Automasjon bidrar til økt og bedre komfort, lavere energiforbruk og en høyere sikkerhet på dine verdier.  

Med våre styresystem, Delta Dore og KNX  vil du ha full kontroll over inne- og utendørs belysning via f.eks

Astrour funksjoner som slår av og på lyset etter hvor på døgnet man befinner seg. Temperaturen senkes når du er borte fra boligen eller sover din gode nattesøvn. Persienner, screens og markiser styres etter lys og vindforhold. Du har alarm for innbrudd, brann og vannlekkasje der vanntilførselen også stoppes automatisk og selvsagt overvåking av fryser og kjøleskap samt kamera overvåkning når du ikke er tilstede. 

Varmepumper, elektroniske låser, multimedia med lyd, video og bilde, garasjeporter, motoriserte vinduer og ventilasjonssystem kan integreres i systemene. Du kan være sikker på at dører og vinduer er lukket, og at elektriske apparater er avslått når du forlater boligen.

 

Alle funksjoner kan styres og kontrolleres med eksempelvis brytere, fjernkontroll, PC, smarttelefon, nettbrett, etc. Du har dermed full kontroll med smarthuset enten du er hjemme eller borte.

Delta Dore og KNX kan integreres slik at du kan ha det beste fra begge systemer koblet sammen.

 

Alle våre produkter og løsninger skal gi deg som bruker en bedre opplevelse med god komfort, sikkerhet, trygghet og økonomi.KNX SMARTE HUS OG STYRINGER 

Et KNX styringssystem er hovedsaklig basert på et kablet anlegg.

KNX er en åpen standard innenfor byggautomasjon på tvers av hele verden og med mange produsenter som leverer utstyr som snakker sammen. Dette gjør et KNX meget fleksibelt og forutsigbart.

Et Smarthus er et hus som lar deg kontrollere og styre elektriske komponenter med sentralt plasserte brytere. Selvsagt kan du benytte nettbrett og mobiltelefonen for å utføre de samme funksjonene, uansett hvor du befinner deg.

De vanligste funksjonene som blir etterspurt er:
Lysstyring med dimmere og releer, styrt med brytere eller smartenheter .
Varmestyring for enten elektrisk eller vannbåren varme.
Solskjerming med f.eks screens, markiser eller persienner.
Garasjeporter og motoriserte vinduer.
Luftspjeld for både avtrekk og tilført luft.
Lydanlegg med f.eks Sonos i alle rom.
Listen av funksjoner er mange, så ta kontakt med oss for mer og utfyllende informasjon. 


DELTA DORE SMARTHUS OG SMARTHYTTE

Delta Dore er et 100% Europeisk produsert system som i dag er installert i mer enn 3 millioner hus og hytter og over 10.000 næringsbygg. Systemet er en smartteknologi utviklet i snart 50 år og siden 2004 levert automasjonsenheter for sentral styring via mobile enheter.

De viktigste trendene i enhver bolig er i dag :
Den beste sikkerhet for Røyk og brann, innbrudd, vannlekkasjer i rom med vann som ikke har sluk, spenningsvakt på fryser og kjøleskap eller overvåking med kameraer. 

For de fleste er også energisparing et sentralt og viktig punkt, og spesielt nå som alle er i ferd med å få de nye AMS målerne installert fra E-verket og som vil lese av strømforbruket "hele tiden" for å differensiere på strømprisene. For oss alle vil dette bety at et Smarthus skal kunne begrense strømbruken i huset, når du ikke er tilstede eller sover. Dette er gjelder for varmen vi bruker i oppvarmingen av huset, ladingen av el-bilen, forbruk av varmtvann og dermed varmtvannsbereder, balansert klima hvor ikke både kjøling og varme i rommet er på samtidig, etc. I tillegg så vil en APP sørge for at du kan "APPE" boligen varm når du vil eller via automatikk.

Smarthuset skal og bør også skru av lysene når vi ikke er i rommet, passe på at utelyset går på når det skal og slukker når det blir lyst nok.

Selvsagt ønskes det komfort i boligen hvor all multimedia er integrert og en kan da høre soft musikk når vekkeklokka ringer, nyheter mens en tar morgenstellet og de siste værmeldingen når en tar kaffen ved kjøkkenbordet. 

Hvem vil ikke ha en borte/hjemme knapp ved utgangsdøra som setter huset i borte stilling når du går, dvs, senker temperatur, slår av lys, senker luften fra aggregatet og senker alle persiennene og når du kommer hjem så slår den på de funksjonene du vil ha med kun ett trykk.

Dette er bare noen av de fine funksjonene og mulighetene som ligger i smarthuset og som enkelt kan utvides etterhvert som du får behov for det.

BELYSNING 

Klikk på belysning på vår hjemmeside og finn mange gode løsninger for både private hjem og hytter. Ved å koble dette opp mot et av våre styresystemer, vil du få en belysning som enkelt lar seg justere inn på den settingen eller stemningen man ønsker å skape. 

På belysningsiden kan vi tilby en rekke gode løsninger for både interiørbelysning og eksteriørbelysning. Velger du både belysning og styresystem fra oss vil du være sikret god funksjonalitet, noe som ikke alltid er tilfelle hvis man blander flere produsenter/leverandører. 

For elektrikeren prosjekterer vi prosjekter og kan gjøre lys beregning, kalkulerer effektbehovet, regner ut LENI tall og visualiserer prosjektet. 


VARME

Her på vår hjemmeside vil du finne mange gode løsninger for både private hjem og hytter. Om det skal være varme i et støpt gulv eller det skal være varme under parkett eller laminat. Dagens krav til nye bygg setter fokus på ekstra god isolasjon og høy grad av tetthet i byggene, dette gir et begrenset behov for oppvarming og derfor vil det ikke være økonomisk forsvarlig å legge masse penger i et dyrt oppvarmingssystem.

Elektrisk varme er rent, effektivt og rimelig å installere, det er også veldig enkelt å regulere. En annen stor fordel er at det heller ikke krever noe nevneverdig vedlikehold. Ved å koble opp varmeanlegget mot et av våre styresystemer, vil du få et varmeanlegg som enkelt lar seg justere inn på den temperaturen en ønsker seg i rommet. En vil også kunne styre temperaturen ned når man ikke er til stede, noe som gir vesentlig bedre økonomi enn uten styring.